# MINUTES GEORGIA WORLD CONGRESS CENTER AUTHORITY PLANNING RETREAT BARNSLEY GARDENS RESORT SEPTEMBR 19 & 20, 2013

The following were in attendance:

## **GWCCA Authority Members**

Steve Adams David Allman Taz Anderson Brian Daniel Anne Hennessy Glenn Hicks Lee Hunter Bill Jones Tim Lowe, Chair Greg O'Bradovich Bill Rice Bill Russell Doug Tollett Charlie Yates

## Absent

John Downs

# **GWCC Staff**

Mark Adams Dale Aiken Kevin Duvall Jennifer LeMaster Frank Poe Lindsay Perdue Patrick Skaggs Sherrie Spinks Mark Zimmerman

#### **Dome Staff**

Carl Adkins Julia Karrenbauer Adam Straight Erik Waldman

### **COP Staff**

Joe Skopitz

#### Levy Restaurants Steve Potts

Steve Potts

# **Guests**

Franklin Jones, Greenberg Traurig Lee McElhannon, GSFIC Caylee (French) Noggle, OPB William Pate, ACVB Diana Pope, GSFIC Pargen Robertson, Owen, Gleaton, Jones & Sweeney Pete Robinson, Troutman Sanders Strategies Robb Willis, Troutman Sanders Strategies

## **Press**

Leon Stafford, Atlanta Journal-Constitution Tim Tucker, Atlanta Journal-Constitution

Chair Lowe called the 2013 GWCCA Planning Retreat to order at 9:15 a.m.

Topics discussed at the retreat included:

- Park Vision
- GWCC Business Update
- NSP Project Update
- Executive Session

A motion to move into Executive Session to discuss property acquisition and bad debt was made by Brian Daniel, seconded by Charlie Yates, and unanimously approved.

- Campus Opportunities
- Legislative Update
- Campus-wide Communications Program

Meeting agenda is appended and made a part of these minutes.

There being no further business, the planning retreat adjourned at 10:00 a.m.

**RESPECTFULLY SUBMITTED:** 

APPROVED:

DALE AIKEN ASSISTANT SECRETARY ANNE HENNESSY SECRETARY

### 2013 Georgia World Congress Center Authority Planning Retreat Barnsley Gardens Resort 597 Barnsley Gardens Road Adairsville, GA 30103 770-773-7480

## **DETAILED AGENDA - Preliminary (Revised 9/18/13)**

Thursday, September 19		Scarborough Room 9:00 a.m 5:00 p.m.
9:00 - 9:30 a.m.	30 min.	Introduction & Agenda overview
9:30 - 10:30 a.m.	1 hr	Park Vision (Joe)
10:30 - 10:45 a.m.	15 min.	Break
10:45 a.m 12:45 p.m.	2 hrs.	GWCC Business Update (Mark Z., Mark A., William Pate, Steve Potts)
		Industry update
		FY14 - FY17 Review
		Marketing Fund
		Performance Contracting & Capital Projects (Patrick)
		Foodservice update
12:45 - 2:00 p.m.	1.25 hrs.	Lunch
2:00 - 5:00 p.m.	3 hrs.	NSP Project Update (Frank & Kevin)
		360 Presentation (Kevin)
		Overall Schedule (Kevin)
		Principal Project Documents (PPD) update (Franklin)
		Campus-wide sponsorship brokerage (Kevin)
		De-commissioning the Dome (Carl)
		Executive Session
5:00 p.m.		Adjourn
7:00 -7:30 p.m.		Reception - Ruins
7:30 p.m.		Dinner - Ruins
Friday, September 20		Scarborough Room 8:00 a.m 1:00 p.m.
8:00 - 11:30 a.m.	3.25 hrs.	Campus Opportunities
		Hotel Development (Sherrie, Mark Z.)
		Campus-wide Event Development (Kevin, Julia, Mark A.)
		East Georgia Project (Sherrie)
10:00 - 10:15 a.m.		Break
11:30 a.m 12:00 p.m.	30 min.	Legislative Update (Lindsay & Pete)
		Flex benefits
12:00 - 12:30 p.m.	30 min.	Campus-wide Communications Program (Jen)
12:30 - 1:00 p.m.	30 min.	Wrap-up/follow-up (Frank)
1:00 p.m.		Adjourn